תזונה סינית

אנו חיים בחברה מתועשת בעלת קצב חיים מהיר התזונה שלנו בהתאם: מזון מתועש ומעובד, לחימום מהיר במיקרוגל...

תזונה זו מלאה בקלוריות אך חסרה באבות מזון ואנרגיה. כמו כן תוספי טעם, צבע וריח גורמים לאכילה מוגברת וטשטוש מנגנוני הרעב והשובע הטבעיים של הגוף.

השפע והזמינות של אוכל מוכן וזול יחסית בשילוב עם אורח חיים עמוס ולחוץ מובילה אנשים רבים מידי להתבסס על מזון בעל איכות ירודה ומזיקה לגופנו.

תזונה זו היא אחד הגורמים העיקריים להשמנה, מחלות לב וכלי דם, סוכרת, שבץ, היפר אקטיביות והפרעות קשב ועוד בעיות רבות מאד.

בכל שיטות הרפואה התזונה נחשבה מאז ומעולם גורם קריטי בשמירה על בריאות הגוף!

הרפואה הקונבנציונאלית במשך תקופה ארוכה מידי "שכחה" את האמת הפשוטה הזאת והדגישה יתר על המידה מתן תרופות, תרופות ועוד תרופות...

גישה זו עודדה פאסיביות ואי לקיחת אחריות של האדם על בריאותו- אם כדור " קסם" יכול להוריד את לחץ הדם מדוע להתאמץ לשנות תזונה ולעשות פעילות גופנית?

לרוע המזל גם אם בתחילה נראה שהכאב נעלם, או שבדיקות מעבדה משתפרות פעמים רבות מידי זהו שיפור זמני והבעיות חוזרות ואף הופכות למורכבות יותר, ומאלצות הגדלה במינון התרופות ושילוב של מספר תרופות.

כך קורה שאדם מתחיל עם תרופה פעם פעמיים ביום, ומגלה כעבור מספר שנים שהוא תלוי בשקית תרופות מכובדת מספר פעמים ביום...

כמו כן פעמים רבות מידי מופיעות תופעות לוואי - " קלות" כמו צרבות, כאבי בטן וכו', או קשות יותר כמו אימפוטנציה, עייפות כרונית ועוד.

(לשמחתנו החל תהליך של שינוי תפיסה גם בקרב הציבור הרחב וגם בקרב מערכת הבריאות הקונבנציונאלית בנושא חשוב זה).

ישנן בעיות בהן שינוי תזונתי הוא קריטי לריפוי, וישנן בעיות בהן התזונה היא טיפול תומך לשמירה על חוסנו של הגוף לאורך שנים.

במסגרת הטיפול חשוב לנו להעניק למטופל הבנה של עקרונות תזונה בעניים מערביות וסיניות.

חשוב לנו ללמד את המטופל שניתן לאכול מזון שהוא גם בריא ומזין וגם טעים וקל להכנה! וכן לדעת איך להמשיך ולצרוך מן המזון המפתה והמוכר –בצורה חכמה מאוזנת בהתאם למצב הבריאותי.

תפריט המותאם אישית לכל אדם. לדוגמא: אדם הנוטה לסבול מתחושת חום, עצבנות וחוסר מנוחה יקבל תפריט שונה מאדם הנוטה לתחושות קור, חולשה, ועייפות.

• להמעיט באוכל מטוגן.

• להמעיט במאכלים על האש.

• להמעיט באוכל מתובל, חריף או מלוח.

• להמעיט בקפה ותה שחור , לשתות לא יותר מכוס אחת ביום.

• להמעיט במאכלים מתוקים.

• להמעיט במיונז וממרחים שמנים.

• להשתדל לא לאכול אוכל מעובד שמכיל חומרים משמרים.

• להמעיט במוצרי חלב , חמאה ושמנת.

• להמעיט באלכוהול.

נטיות האדם

לכל אדם יש נטייה מסוימת. היא יכולה להשתנות במהלך החיים ובין עונות השנה. כמו כן בחורף יש לאכול יותר אוכל מחמם, ובקיץ יותר אוכל מקרר.

אדם שנוטה יותר להיות YIN (חסר yang )

פנים חיוורות, תנועות איטיות, דיבור איטי וחלש, רגישות לקור, לשון חיוורת,דופק איטי וחלש.

מומלץ: לשתות 6-10 תה קינמון, לאכול מאכלים מחממים כגון: דגנים וירקות מבושלים,זנגויל, זירעי שומר,אניס, קינואה, אורז מלא, אגוזי מלך, פיסטוק (5-7 ביום), עוף, כבש, קינמון.

אדם שנוטה להיות yang

אדם אנרגטי, נימרץ ,מתוח אינו רגיש לקור, נוטה להזיע, גוון פנים אדמדם,לשון אדומה, דופק מהיר.

מומלץ לאכול מאכלים מצננים כגון: ירקות טריים (וגם מעט ומבושלים) , שעועית מש, וניבטי מש, מלפפונים, טופו, עגבניות. לא לאכול אוכל מתובל או מטוגן. לשתות הרבה מים, תה נענע או מנטה ותה ירוק.

אדם שנוטה ללחות

הרגשת כבדות, אין צמא, יתכן חירחורים בנשימה,יתכן שעול עם ליחה לשון עם חיפוי משחתי עבה, דופק רך.

להימנע: ממוצרי חלב, סוכר ודברי מתיקה,קמח לבן, פיצוחים קלויים,אוכל מטוגן.

מומלץ לאכול: בטטות , דלעת , גזר ,דלורית, תפוחי אדמה וירקות כתומים.

צרו קשר

מירה רפואה סינית משולבת תטא הילינג: 052-8444322

אמיר אורתופדיה, צ'י קונג, אי צ'ואן: 052-3683548

 

עדכונים אחרונים
ראיון עם Keith Kwok Lap Yin
להמשך לחצו כאן